Beneficiile ceaiului negru. Stiati ca exista si ceai negru ?

Ceaiul verde este la moda, si se vorbeste mult despre ceaiul verde in tot felul de diete, si reclame care vorbesc despre diverse produse numa' bune in dieta si in slabire.

Dar stiati ca este de fapt aceeasi planta din care se face si ceaiul NEGRU ? De fapt, ati auzit de ceaiul negru ?

Hai sa vedem ce este si din ce se face ceaiul negru ?


Chiar are culoarea neagra acest ceai ? Ceaiul negru este o "ruda" a ceaiului verde, diferenta fiind doar in modul de uscare a frunzelor. Planta in latina se numeste "Camellia sinensis" si are nenumarate beneficii pentru sanatate, indiferent ca este baut fierbinte sau rece.
Cumpara de aici ceai negru Darjeeling
Cumpara de aici ceai negru Darjeeling
Cat costa ceaiul negru si unde se gaseste ? De unde pot cumpara ceai negru ?

Online, puteti  comanda ceai negru varianta Darjeeling de 100 g., costa in jur de doar 15 lei, si este o varietate mai putin cunoscuta a ceaiului negru.

Culoarea este mai inchisa decat a ceaiurilor "obisnuite", de unde ii vine si numele de negru. Are un gust accentuat putin intepator, nu e dulce deloc ! Mirosul puternic este de asemenea, unic, si se raspendeste repede in toata incaperea, in care se deschide un pachet de ceai negru.

Iata pentru ce se recomanda sa bei ceai negru:

- datorita continutului de cofeina, actioneaza ca si cafeaua obisnuita - tine mintea practic alerta - "in priza", sa zicem- sa faci fata cu brio unei zile de munca pline de incercari si de efort mental sustinut

- bauturile pe baza de ceai negru, consumate cu moderatie, consumat zilnic, ajuta la prevenirea riscului unui atac de cord, pentru ca curata foarte eficient si venele sanguine de anumite depuneri
- ajuta in prevenirea formarii pietrelor la rinichi, si ajuta la eliminarea lor din organism, daca sunt deja prezente

- mareste usor tensiunea arteriala, si elimina starile de ameteala in momentul ridicarilor bruste (de ex. din ingenuncheat, din aplecat, etc.)
- conform studiilor efectuate de anumiti cercetatori din domeniile medicale si farmaceutice, se pare ca cei care beau regulat din acest ceai, au mai putine sanse se sa imbolnaveasca de tulburari neurovegetative, si consumul de ceai negru combat in mare masura inclusiv aparitia bolii Parkinson !

- previne de asemenea, in mare masura, aparitia cancerului ovarian



Varietatea despre care s-a mai vazut pe ici-colo si in reclamele de la televizor, Earl Grey Bio Sensation, costa cam tot 15 lei, si ar mai fi varietatea Oolong Tea, si aceasta varietate, destul de cunoscuta, costa tot in jur de 15 sau 16 lei.

Pretul difera de la producator la producator, si de la vanzator la vanzator, insa, diferentele nu sunt foarte mari.

Voi ati baut ceai negru ? Din care varietate ? Va place gustul ? Cu ce il indulciti, zahar, stevie, miere ?

Va invitam la discutii pe forum, asta in cazul in care apreciati si savurati cu placere o cana de ceai in aburi :),  sau direct aici, pe blog, in casutele de comentarii de sub articol.


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Niciun comentariu:

...
Introdu orice termen de cautat, ca de exemplu "tonic cardiac", sau "reduce glicemia", sau orice afectiune sau expresie medicala a unei afectiuni, si da clic pe »Cautare«

Caută în acest blog